Sunde mini-pizzaer

B for Blomkål – Og jeg hader ellers blomkål

Jeg har det lidt med kogt blomkål, som rigtig mange andre har det med kogt broccoli. Jeg kan simpelthen ikke fordrage det. Det siger mig absolut intet. Heldigvis har jeg en familie, som er gode til at få det med i nogle retter, hvor det ikke bare er kogt blomkål, og jeg vil derfor dele bl.a. 2 opskrifter med jer.

Den ene er denne geniale sommersalat bestående af blomkål, æbler, mandler, honning, eddike, og en smule citronsaft.

IMG_5988

 

Man skærer blomkålen ud i små bidder. (Jeg går uden op stokken). Så presser man en citron, og skærer æblerne ud i små stykker og putter dem over i citronsaften, så de ikke bliver brune. Så rister man en god potion mandler på en tør pande. Hakker dem, og smider dem ud over æblerne og mandlerne. Slutvis presser man en smule honning ud over, og en smule eddike som er rørt sammen med resten af citronsaften. Wupti, en super lækker og frisk sommersalat med blomkål.

Den anden opskrift er tyv stjålet fra Danmarks LCHF dronning Madbanditten, og er hendes grøntsagsbrød. Hvis du ikke allerede kender til hendes blog, så find hende og bliv inspireret.

Her snyder jeg faktisk lidt, for 1. jeg henter bare hendes opskrift ind, og 2. det er ikke en blomkålsopskrift som sådan, men blomkål indgår.

grøntsagsbrød

Ingredienser

  • 350 g blomkål
  • 150 g broccoli (brug gerne stokken)
  • 100 g ost (jeg har brugt revet cheddar de gange jeg har lavet dem)
  • 1 håndfuld friske basilikumblade
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl hasselnødder
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk cayennepeber eller chipotle chili
  • 2 spsk loppefrøskaller (den grønne husk)
  • salt, peber
  • 2 æg

Skær grøntsager og ost i mindre stykker og put dem i foodprocessoren (skålen med den store kniv). Hæld resten af ingredienserne (minus æg) i og blend, til du har en rimelig ensartet masse. Put æg i og blend igen. Nu har du en våd, fedtet dej. Lav små kugler af dejen og klat dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres dem flade og runde med hænderne. Det er en fedtet affære, men pyt nu med det.  Jeg får plads til fire på hver bageplade og fyldte altså tre bageplader til denne portion.

Opvarm ovnen til 170 grader varmluft og bag pladerne i 15 minutter. Kig til dem og se, om du skal bytte om på pladerne. Eller måske er det kun min ovn, der varmer ujævnt. Giv dem 10 minutter mere og tjek igen. Når de er fint gyldne i kanten er de færdige. Mine fik i alt 30-35 minutter. Når de kommer ud af ovnen, kan det være en idé lige at lette dem fra bagepapiret med en spatel, så de ikke gror fast.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde mini-pizzaer